Goede doel

Het goede doel - editie 2019 

Vijf regionale goede doelen

Nightwalk Emmen is een goede doelen evenement. De opbrengst van de inschrijfgelden, 10 euro per deelnemer, gaat volledig naar de vijf gekozen regionale goede doelen!

Dit jaar zijn dat:

  • Stichting Naoberschap United
  • Wensstichting Drenthe
  • Dansschool Veronto
  • Stichting Cho 50+
  • Harmonie Euterpe

 

Stichting Naoberschap United

www.fcemmen.nl/maatschappelijk

Stichting Naoberschap United organiseert maatschappelijke projecten waar je je medemens mee helpt, waarmee je eenzame mensen laten glimlachen en die getuigen van zorg en aandacht.

Van een gezond ontbijt, waarbij kinderen met de FC Emmen-spelers ontbijten tot het project Scoor een Boek!, waarbij kinderen worden gestimuleerd om zoveel mogelijk boeken te lezen. Maar ook de FC Emmen Streetleague mag niet vergeten worden. Een project waarbij kinderen op pleintjes in de wijk voetbaltraining krijgen en vervolgens deelnemen aan een sociaal-maatschappelijke workshop met onderwerpen als zakgeldbeheer, gezonde voeding en pesten. En nu een echte blindentribune bij FC Emmen. Emmen is dan de achtste club met een blindentribune in Nederland.

 

Waar is geld voor nodig

Voor het realiseren van een blindentribune.

Waar blinden en slechtzienden kunnen genieten van FC Emmen.


Wensstichting Drenthe

www.wensstichtingdrenthe.nl

Deze stichting geeft kinderen die een steuntje in de rug nodig hebben en hun ouders een fantastische en onvergetelijke dag waarin alle zorgen vergeten worden.

 

Wij laten kinderen stralen

Sinds 2006 vervullen wij de allerliefste wensen van kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zo zijn wij er voor kinderen die ziek zijn, voor kinderen die opgroeien in moeilijke omstandigheden en/of voor kinderen die al jong mantelzorger zijn. Ons doel is om deze kinderen, vaak samen met papa en/of mama, broertjes en/of zusjes, weer een dag te laten stralen en ze een herinnering mee te geven waar ze nog lang op terug kunnen kijken.

Wensstichting Drenthe is actief in de gehele provincie Drenthe dus vanaf Yde tot Coevorden en vanaf Frederiksoord tot Emmer-Compascuum.

 

Waar is geld voor nodig

Het vervullen van de allerliefste wensen

 

 

 

Dansschool Veronto

www.dansschoolveronto.nl

Jerome Heijnen van Dansschool Verônto wil een grote dansshow met alles erop en eraan organiseren in het Altas theater te Emmen.

 

Jong talent laat iedereen dansen

Dansschool Verônto, is drie jaar geleden opgericht opgericht door Jerôme in de wijk de Delftlanden, toen hij nog maar 16 jaar was. Voor de show in Atlas bedenkt hij alles zelf, decor, kleding, choreografie, kortom de hele productie.

Een show voor en door de dansers met daarbij een verteller die het publiek meeneemt in het verhaal, een beleving wordt het.

Dit alles is een fantastische ervaring om op het podium te staan, ieder kan haar of zijn talenten laten zien. Trots zijn of je nu 4 of 35 jaar bent. Dat cultuur belangrijk is en niet weg bezuinigd mag worden.

 

Waar is geld voor nodig

Voor het organiseren van een grootse dans- en theaterproductie in Atlas

 

Stichting CHO 50+

www.facebook.com/cho50

De initiatiefnemers Jeany Veras en Joop Reilman  begonnen dit centrum, omdat ze zich zorgen maken over de eenzaamheid onder ouderen.

 

Seniorencentrum bruist van activiteitenWat doet Cho50+

Met Cho50+ in het Rensenpark bieden zij een gastvrije en laagdrempelige plek in huiselijke sfeer, een plek waar iedereen kan binnenlopen voor een praatje, drankje en gezelligheid.

Daarnaast zijn er activiteiten op gebied van cultuur, verantwoord bewegen en weerbaarheid in de meest brede zin, van omgaan met agressie tot het doorbreken van eenzaamheid.

In de praktijk merken we dat veel ouderen die Cho bezoeken een kleine beurs hebben. Laag inkomen blijkt ook mede een reden voor eenzaamheid te zijn. Cho kiest er voor om daarom veel activiteiten gratis of voor een minimale bijdrage aan te bieden. Ook kost koffie en thee daarom bijvoorbeeld 1 euro.

 

Waar is geld voor nodig

Laagdrempelige activiteiten voor de doelgroep

Bereiken van nog meer mensen achter de voordeur

Investeringen om de grote toeloop van bezoekers aan te kunnen (professionele afwasmachine, grote koelkast)

Harmonie Euterpe

www.harmonieeuterpe.nl

Harmonie Euterpe wil jongeren en volwassenen stimuleren om muziek te maken, ze daarbij helpen met lessen en instrumenten.

 

Muzikaal laat het woord harmonie zich wel vertalen door 'een aangenaam klinkende vereniging van tonen'. Dat proberen we dan ook altijd te spelen. Het kenmerk van een harmonieorkest is dat de basis bestaat uit klarinetten. In tegenstelling tot een Fanfare waarbij dit de bugels zijn. In een fanfare orkest zijn saxofoons de enige “houten” blaasinstrumenten. Bij een harmonie spelen naast de klarinetten ook de piccolo, fluit, hobo en fagot een belangrijke rol. De klankkleur die de combinatie van deze instrumenten oplevert, bepaalt het warme geluid van een harmonie orkest.

Harmonie Euterpe uit Emmen is een bijzondere harmonie. Want wij gaan spectaculaire producties met dans, zang en show niet uit de weg. Van klassieke arrangementen, tot vette beats in nummers met een DJ of een coverband in ons orkest. Prachtige ballads met solozangers of we pakken uit met een groot projectkoor en moderne dans erbij.

 

Waar is het geld voor nodig

Nieuwe initiatieven voor lessen en activiteiten.

Een eigen onderkomen in Rensenpark.

Nightwalk Emmen

Emmen

Drenthe

Nederland